Аксиално-бутални изделия (АБХИз)


От 2013г. в партньорство с М+С Хидравлик АД, на територията на ХЕС АД започна производство на нов тип продукти – Аксиално Бутални Хидравлични Изделия. Гамата включва различни константни и регулируеми аксиално бутални хидравлични помпи и мотори с наклонен диск разпределени в няколко серии:

Аксиално-бутални мотори


Константните мотори от серия МАР са предназначени за работа с високи налягания и натоварвания с геометричен обем от 22cm3 до 100cm3, като предлагат високи стартови моменти, висока мощност, обороти и ефективност, както и дълъг експлоатационен живот.


Регулеруеми двускоростни мотори от серия МА2V са предназначени за работа със средни налягания и натоварвания с максимален геометричен обем 50cm3 и минимален до 2cm3 . Предлага се с корпус колесен тип „cartridge” за вграждане. Моторите от тази серия предлагат плавна работа, високи обороти и компактни размери.
Константните мотори от серия МАМ са предназначени за работа със средни налягания и натоварване с геометричен обем от 20cm3 до 50сm3. Тази серия предлага компактни размери, високи обороти и плавна работа.


Аксиално-бутални помпи

Константните помпи от серия РАР са предназначени за работа с високи налягания и са с геометричен обем от 35 cm3 до 62 cm3. Помпите от тази серия предлагат изключително ниски нива на шума и пулсациите, висока ефективност и мощност. Дълъг експлоатационен живот.